Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 september, 2013 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Nej till lån för Pellas bagarstuga

Skeppargården Pellas får inte ett tillfälligt lån av Lemlands kommun. Styrelsen för Skeppargården har anhållit om ett lån på 25.000 euro som en tillfällig finansiering för att rusta upp den gamla bagarstugan. Orsaken är att det bidrag som landskapsregeringen beviljat inte betalas ut förrän projekts slutredovisning gjorts i december. Det handlar om Leaderprojektet Bagarstugan som föreningen Skeppargården driver med kommunen som part. Projektet kostar drygt 111.000 euro och det beviljade bidraget är drygt 55.000 euro. Eftersom bidraget betalas ut senare behöver föreningen nu en tillfällig finansiering. Men kommunstyrelsen i Lemland anser att kommunen inte ska låna ut pengar utan föreslår att förening tar ett vanligt banklån eftersom räntorna i dagsläget är låga och förmånligare än ett lån av kommunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »