Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 september, 2013 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Positivt om Lärjungen

I fredags var det premiär för Ulrika Bengts långfilm Lärjungen, inspelad på Lågskär i fjol somras. Recensenterna är överlag positiva. Vasabladet anser att filmen är mycket vacker samtidigt som den är stark och drabbande. "Bengts bygger skickligt upp ett dramatiskt skeende med små medel och i valet av barnskådespelare har hon lyckats utmärkt," skriver Vasabladet som tycker att det inte alls är konstigt att filmen är Finlands Oscarskandidat. Även om filmen är starkt förankrad i den åländska skärgårdsmiljön, där den är inspelad, är berättelsen universell anser Vasabladet. "Lärjungen är en film som inte nöjer sig med att vara "bra för att vara en finlandssvensk film". Den vill stå på egna ben, och det gör den," skriver Åbo Underrättelsers recensent. Lärjungen är en liten film, men klar och brinnande som en ljuslåga anser Hufvudstadsbladets recensent som också lovordar skådespelarinsatserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »