Publicerad: fredag, 31 augusti, 2018 - 22:29Uppdaterad: lördag, 1 september, 2018 - 18:01
  • Adelina Engman får avsluta VM-kvalet med en betydelselös match mot Österrike. Foto: Hasse Persson-Bru.

Finlands VM-dröm släckt

Fotboll: Finlands damlandslag förlorade fredagens VM-kvalmatch mot gruppsegraren Spanien med 1-5. FInlands VM-drömmar är därmed släckta.

Sex poäng var ett måste under den sista samlingen i VM-kvalet för att FInland skulle kunna nå en playoff-plats som en av de fyra bästa grupptvåorna. Förlusten mot Spanien gör nu att tisdagens match mot Österrike saknar betydels för det finska VM-hoppet.

Åländska Adelina Engman som spelade matchen från start fick se Spanien ta ledningen efter 28 minuter. Finland kvitterade genom Linda Sällström, men innan pausvilan stod det 3-1 till Spanien. En dryg timme in i matchen avgjordes allt definitivt efter ett finländskt självmål och ytterligare ett spanskt mål.