Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 juli, 2018 - 05:46Uppdaterad: fredag, 13 juli, 2018 - 10:13
  • Mats Perämaa, finansminister. Arkivfoto: Ulf Weman.
  • Harry Jansson, centern. Arkivfoto: Ulf Weman.

LR stänger inte dörren till nytt lagförslag om fastighetsskatten

Landskapsregeringen stänger inte dörren till ett nytt lagförslag om fastighetsskatten, trots att det förra förslaget fälldes av såväl högsta domstolen, Ålandsdelegationen och presidenten.

Det framkom under gårdagens möte mellan Centerpolitikern Harry Jansson och finansminister Mats Perämaa (Lib). Jansson menar att oppositionen också fortsättningsvis är beredda att lämna in en lagmotion i frågan.

- Bägge alternativ är öppna. Man kan säga att oppositionen kommer att agera om inte landskapsregeringen gör det. Men Perämaa stänger inte dörren för ett nytt lagförslag om fastighetsskatten, säger Harry Jansson.

Man ska träffas i mitten på augusti och titta på hur grunden till en ny fastighetsskattelag, som retroaktivt kunde korrigera skatteutfallet, kan se ut. Framförallt är det motiveringarna som man måste jobba med i den nya versionen.

- I samband med att vi förbereder lagstiftningen som ska gälla för 2019 och framåt tittar vi en sista gång på eventuella möjligheter att lösa frågan retroaktivt, säger Mats Perämaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »