Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 juni, 2018 - 12:47
  • Åland United. Foto: Malin Lundberg, arkivbild

Åland United chans till andraplats

På söndag är det match i Naisten Liiga då Åland United möter TiPS Tikkurila på hemmaplan.

Ligajumbon TiPS har inte vunnit en enda match ännu denna säsong och deras bästa resultat hittills är 3-3 mot PK-35 Vanda. Formsvaga TiPS har sex förluster på åtta matcher och ska inte vara ett allt för svårt motstånd för United som inte förlorat sedan april.

Förra mötet mellan lagen var i mars och då var det nära på att sluta 0-0, men i den 94:e minuten sköt Ålands Mikaela Frondelius in segermålet. Men för den här omgången kommer det inte komma hjälp från Frondelius som fortfarande är borta ur truppen.

- Vi ska fortsätta veckans arbete med att jobba vidare på att behärska hög press och att kunna spela kontrollerat och med fler alternativ. TiPS är ett bollskickligt lag och slarvar vi det minsta kan de straffa oss. Det gäller att förvalta den utveckling vi haft som lag och bli ännu bättre i att fatta rätt beslut på planen, säger Uniteds tränare Simon Fagerholm.

Med en vinst i helgen så har Åland United 23 poäng och chans att ta över andra platsen i ligan om Honka skulle förlora mot ONS Uleåborg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »