Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 mars, 2018 - 10:38Uppdaterad: måndag, 5 mars, 2018 - 10:39
  • Länsmannen Jacob Helin och skurkarna Caspian Boström och Julia Gustavsson. Foto: Eva Nyberg
  • Torparen med geten: Samuel Eriksson och Mirjam Boström. Foto: Eva Nybverg
  • Torparsonen Lill-Lasse Beppe Lindström och den bortskämda gästgivardottern Jenna Johansson

Premiär för hundraårig pjäs

I fredags var det premiär för Lurifax och spjuver på ungdomslokalen Vikingaborg i Sonboda, och det var inför en entusiastisk publik.

Lurifax och Spjuver heter pjäsen som Föglö ungdomsteater under ledning av Daniel Lindström övat in under vintern. I fredags var det premiär i ungdomlokalen Vikingaborg i Sonboda inför entusiastisk  publik, och Gomorron var på premiären.

Nio ungdomar i varierande ålder stod på scenen i det här lustspelet av Walter Stenström. Språket är bevarat i den här 100-åriga pjäsen, med verb i pluralform och ord och uttryck som var populära förra seklet. Men ungdomarna har fått tycka till om språket, och de allra mest svårförstådda orden byttes ut för att göra det förståeligt. Ungdomarna har övat sedan september, och det lönade sig med en fin prestation där replikerna satt fint.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »