• Många intresserade kom när Ömsen visade sin konstsamling
  • VD Dan-Erik Woivalin med ett verk av sin personliga favorit, Rickard Lindström
  • Hanna Wiik-Rosenqvist, Ålands slöjd och konsthantverksförenings verksamhetsledare
Rusning till konstvisning!
Publicerad: fredag, 10 november, 2017 - 11:40, uppdaterad: fredag, 10 november, 2017 - 11:40

Rusning till konstvisning!

När Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tidigare i veckan bjöd in till guidad visning av sin konstsamling blev gensvaret långt över förväntan. Det var tjockt med folk i olika åldrar som fyllde foajén och trapphuset - till både VDns och konstpresentatörens förvåning.

Vem hade trott att det skulle komma så mycket folk en vanlig tisdagseftermiddag, för att se poå konst! Men det gjorde det och Kjell Ekström guidade efter bästa förmåga i trängseln. VD Dan-Erik Woivalin var glad men något överrumplad över gensvaret ochj menade att det visar att bolaget satsat rätt när man genom sin drygt 2150 åriga historia valt att köpa in åländsk kvalitetskonst. Bolaget har bland annat en stor samling verk av Önningebykolonisterna, men också senare konstnärer verksamma på Åland finns representerade i deras samling. Av intresset att döma kanske en gästutställning på konstmuseet vore en god idé, där verken kunde exponeras bättre för publik?

Landskapet planerar för en permanent utställning av åländskt konsthantverk och design på eckerö post- och tullhus och arbetet ska göras i samarbete med Ålands salöjd och konsthanmtverksförening. Det är hög tid att börja köpa in det brukshantverk  som Åland har varit så bra på under de senaste decennierna, innan allting försvinner säger verksamhetsledaren Hanna Wiik- Rosenqvist om planerna. Föreningen ska bidra till att göra post- och tullhuset till ett Mecka för hantverksintresserade genom att också ordna kursverksamhet där nästa sommar.