• Daniel Lindström regisserar årets sommarteater på Bentes
  • Filippa Enroos leder koreografirepetitionerna
  • Tindra Karlsson som gör rollen som Ida får hjälp av sin riktiga pappa att spänna fast selen innan hon ska hissas upp i flaggstången
  • Här hänger Ida= Tindra Karlsson
Nästa vecka är det premiär på Bentes för Emil i Lönneberga!
Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 11:40, uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 11:40

Emil i Lönneberga på Bentes

Sommarteaterverksamheten på Bentes i ungdomsförbundets regi firar i år 25 års jubileum och det gör man genom att sätta upp en riktig favorit ur repertoaren: Emil i Lönneberga.

Regissör för sommarens pjäs är en ny kraft inom åländsk teater, Daniel Lindström och huvudrollen som Emil görs av hans son Beppe. Han är en frimodig gosse som tar sig uppgiften an med stort engagemang. Att lära sig repliker är inte alls svårt intygar Beppe som parallellt med Emil också repeterar en annan pjäs, i Föglö!  Tindra Karlsson gör rollen som Ida och deklarerar att hon älskar att spela teater, blodad tand fick hon under höstens Sound of music-medverkan. Totalt elva personer står på scenen där Björn Olsson tolkar pappan Anton medan Emma Lindström spelar modern Alma. Filippa Enroos är pigan Lina och Axel Sneitz-Björkman drängen Alfred. Premiär på Bentes blir det den 29 juni och sedan spelar man 13 föreställningar till fram till mitten av juli.