Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 maj, 2024 - 17:39Uppdaterad: tisdag, 14 maj, 2024 - 17:49

Ångetstloppet satte fokus på rörelse - "Motion påverkar vårt mående"

Förbättrad psykisk hälsa genom rörelse och motion. Det var årets tema för Ångestloppet som arrangerades av Klubbhuset Pelaren på torget i Mariehamn under tisdagen.

Årets Ångestlopp omfamnade landskapsregeringens folkhälsokampanj #Heja som är en del av Ålands folkhälsostrategi 2023-2030, där psykisk ohälsa listas som en av de främsta orsakerna till sjuklighet och funktionsnedsättning.

– Motion och liknande påverkar vårt mående, så att man får försöka ta det fina vädret i akt och göra det bästa av det, säger medlemmen Marcus Jansson, som själv stod över dagens lopp för att istället hjälpa till att referera evenemanget i vår direktsändning. Men skulle han ha sprungit så hade han taktiken klar för sig.

– Jag tycker om att köra så fort det bara går, men sen är ju fördelen att du kan krypa, rulla, gå eller springa. Det är ingen skillnad. Huvudsaken är att du tar dig runt och i mål.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »