Publicerad: måndag, 30 juli, 2012 - 21:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Viktig bortaseger för IFK

Fotboll: IFK Mariehamn tog en för toppstriden i ligan mycket viktig bortaseger i Åbo på måndagskvällen mot serieledarna Inter. IFK vann med 3-0, efter 2-0 i halvtid. I första halvlek dominerade IFK matchen långa stunder och tog ledningen redan i den 13:e minuten efter mål av Aleksei Kangaskolkka. Strax före halvtid skarvade Mathias Wiklöf in en nick från Kangaskolkka efter en hörna. I andra halvlek föll IFK tillbaka under en hård Inter-anstormning, men närmare än ett stolpskott kom inte serieledarna. IFK kunde punktera matchen i den 79:e minuten då Aleksei Kangaskolkka gjorde sitt andra mål för kvällen efter en fin framspelning av Petteri Forsell. IFK gjorde sin tredjeplats säkrare, och är nu på samma poäng som tvåan HJK och två poäng efter Inter i tabellen. Nästa match för IFK är på måndag i nästa vecka då de återvänder till Åbo, då för att möta TPS. Den matchen direktsänds också här i Ålands Radio.