Publicerad: söndag, 14 juli, 2013 - 21:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Storförlust för IFK mot Honka

Fotboll: IFK Mariehamn föll hemma igår kväll mot serietvåan Honka med hela 1-4. Det började visserligen bra när Pekka Lagerblom i den 13:e minuten gav IFK ledningen på ett mäktigt volleyskott. Men sedan var det roliga slut. Honka kvitterade i den 36:e minuten genom Tim Väyrynen. Efter att i första halvlek ha spelat ganska bra föll IFK:s spel helt ihop i den andra och Honkaspelare rann gång på gång igenom ett svagt IFK-försvar. Efter att IFK:s Mattias Wiklöf haft en jättechans men skjutit över kontrade Henri Aalto in Honkas ledningsmål i den 56:e minuten. Det blev så ytterligare två Honkamål, i den 60:e minuten av Kastriot Kastrati och i den 75:e då Tim Väyrynen fastställde slutresultatet 4-1. Förlusten innebar att IFK Mariehamn halkade ner till sjunde plats i tabellen. Nu får laget en veckas välbehövlig vila, nästa match är på söndag borta mot FC Lahti.