Publicerad: onsdag, 17 juli, 2013 - 08:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Sjölund enda finska målskytt

Igår tog em-resan slut för Finland med resultatet 1-1 mot Danmark. Finland var tvunget att vinna för att ta sig vidare ur gruppspelet med oavgjort mot Italien och storförlust mot Sverige i bagaget, men nådde inte ända fram och slutade fyra och sist i gruppen. Danmark tog med en gnutta tur ledningen i den 29 minuten genom ett halvvolleyskott av Mia Brogård som studsade in i mål. I den andra halvleken satte Finland mer press men det dröjde ända till den 87 minuten innan kvitteringsmålet kom genom Annica Sjölund som nickade in en hörna från Annika Kukkonen. Målet gjorde henne till enda finska målskytt i em. Även Ålands uniteds Tiina Sario spelade hela matchen. I slutet av matchen hade Finland ett farligt skott mot mål som avstyrdes med en hårsmån och slutresultatet blev 1-1 och därmed slutet på Finlands em-äventyr.