Publicerad: lördag, 20 maj, 2017 - 19:28Uppdaterad: lördag, 20 maj, 2017 - 20:57
  • Lucas Eriksson på väg att nicka. Foto: Owe Sjöblom

JIK upp i topp

Jomala IK gick upp på samma poäng som ledande SoVo i division 4 efter seger över VG-62 med 2-1 på hemmaplan.

Men det var inte något skönspel som gav JIK de tre poängen, utan det var en riktig kämpaseger. JIK öppnade målskyttet redan efter nio minuter när Adam Nyberg nickade in en hörna. Efter det tog gästerna över helt och hållet och hade bud på att spräcka nollan flera gånger, men JIK höll undan. I den andra halvleken ryckte JIK upp sig en aning och med knappa tio minuter kvar av ordinarie tid ökade Aresh Gashnavi på till 2-0 efter en kontring där han snurrade upp både försvar och målvakt innan han lyfte in bollen målet. På övertid fick VG-62 en frispark i farligt läge och dom lyckades få dit reduceringen.
Efter sex matcher har JIK vunnit fem och förlorat en och har alltså 15 poäng. Ledande SoVo har lika många poäng, men bättre målskillnad och är därför före i tabellen.