Publicerad: söndag, 14 april, 2013 - 21:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

IFK vann ligapremiären

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade RoPS med 3-1 i söndagens ligapremiär i Rovaniemi. Mathias Wiklöf gav IFK ledningen i den 22:a minuten. Pekka Lagerblom hade också ett gyllene läge i den första halvleken men hemmamålvakten Tomi Maanoja avvärjde. Den andra halvleken rivstartade när Diego Assis tog vara på sin egen retur och rakade in 2-0 för IFK i den 48:e minuten. Bara tre minuter senare reducerade Alexandr Kokko till 1-2. RoPS fortsatte att skapa chanser och var bara ett stolpskott, via fingertopparna på Simon Nurme, ifrån en kvittering. Men mot slutet av matchen slog RoPS av på takten och istället kunde Petteri Forsell avgöra på tilläggstid - 3-1.