Publicerad: lördag, 21 februari, 2015 - 17:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:59

IFK vann efter straffdramatik

Ishockey: IFK Mariehamn vann seriefinalen mot Gimo med 6-5 efter straffar och har allt i egna händer när det gäller att ta hem seriesegern i fortsättningstrean. Stor matchhjälte var Calle Nyqvist som gjorde tre mål under ordinarie tid och satte den avgörande straffen. Dom två övriga målen gjorde Dominic Ingström och Niklas Herou. IFK inledde bäst och hade ledningen med 2-0 en minut in i den andra perioden, men sen slutade allt fungera och Gimo gjorde fyra raka mål innan IFK vaknade till igen. Efter 5-5 vid full tid och en mållös förlängning satte Alexander Grundström och Nyqvist sina straffar och målvakten David Johansson räddade Gimos försök. Imorgon behöver IFK en seger mot Hässelby/Kälvesta för att ta platsen i play off till division 2-kvalet. IFK har 24 poäng och Gimo 19 poäng.