Publicerad: fredag, 8 maj, 2015 - 20:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:50

IFK nya serieledare

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade nykomlingen KTP med 2-1 i dag på Wiklöf Holding Arena. Men det var gästerna som öppnade målskyttet redan i den tredje matchminuten när IFK-målvakten Otso Virtanen stod för en riktig tavla då han vid straffområdsgränsen inte fick någon träff på bollen så att Samuli Kaivonurmi kunde runda honom och enkelt rulla in 0-1. Men i den elfte matchminuten kunde hemmalaget kvittera efter ett svagt ingripande från KTP-målvakten Jere Pyhäranta. Utboxningen på Duarte Tammilehtos hörna hamnade rätt i gapet på Tommy Wirtanen som behärskat satte kvitteringen med ett distansskott i det bortre hörnet.

Strax före pausvilan tog IFK-ledningen med 2-1. En framstörtande Diego Assis rycktes omkull av KTP-målvakten Jere Pyhäranta. Domaren Antti Munukka pekade på straffpunkten och Duarte Tammilehto förvaltade straffen på bästa sätt när han väntade ut Pyhäranta och satte bollen högt i målet. Den andra halvleken blev mållös och i kraft av segern gick IFK upp i serieledning för samtidigt som IFK vann så förlorade HJK och SJK sina matcher. Oroväckande för IFK var att Tommy Wirtanen tvingades kliva av med en skada i den första halvleken.