Publicerad: söndag, 27 juli, 2014 - 20:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:58

IFK lyckades äntligen vinna

Fotboll: IFK Mariehamn lyckades ta en seger i Tipsligan när dom besegrade VPS i Vasa med 2-1 och stor matchhjälte blev Jani Lyyski som nickade in en hörna i den 87:e minuten. Matchen började trevande från båda sidorna, men i den 19:e minuten kunde Diego Assis bryta ett uppspel från VPS, sen väggspelade han med Luis Solignac och fri med VPS-målvakten satte Assis 1-0. Drygt tio minuter senare fick VPS en frispark från cirka 25 meter som Sebastian Strandvall skruvade dit. I den andra halvleken fortsatte det att vara spelmässigt jämnt, men IFK kunde alltså avgöra i slutet. I och med segern passerade IFK Honka i tabellen och ligger nu på tionde plats med 24 poäng. IFK:s nästa match är mot just Honka i Esbo inkommande söndag.