Publicerad: söndag, 27 april, 2014 - 17:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:04

Första förlusten för IFK

Fotboll: Idag kom den första förlusten för IFK Mariehamn i årets Tipsliga, åtminstone så länge det avgjordes på planen, när Jaro vann med 3-1 på WHA. Ilja Vaganov gav gästerna ledningen efter 25 minuter efter en hörna där IFK markerade dåligt. Petteri Forsell kvitterade på straff sju minuter senare efter att Bernardo Ribeiro blivit fälld av Jaro-målvakten Jesse Öst. 1-1 stod sig den första halvleken ut. I början av andra halvlek hade IFK initiativet men kunde inte skapa några heta chanser. Med cirka 20 minuter kvar gjorde Jonas Emet Jaros andra mål och efter det kunde inte IFK komma tillbaka. Sen gjorde Hendrik Helmke 3-1 på straff i den 77:e minuten.
- Jaro förtjänade att vinna idag, dom var det bättre laget, sade tränaren Pekka Lyyski efter matchen.
IFK:s nästa match i ligan är inkommande söndag när MyPa kommer på besök, men före det ska IFK spela kvartsfinal i finska cupen. Division 1-laget JJK kommer på besök till Mariehamn på onsdag och den matchen börjar klockan 17.00.