Publicerad: lördag, 24 maj, 2014 - 18:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:03

ÅU vann över NiceFutis

Fotboll: Åland United vann över NiceFutis med 4-2 i Damernas liga på hemmaplan på lördagseftermiddagen trots en svag insats av hemmalaget. Det var gästerna som öppnade målskyttet efter tio minuter, Monica Dolinsky kvittterade efter en knapp halv timme på en frispark från 17 meter. I slutskedet av den första halvleken blev Juliette Kemppi frispelad och gjorde ÅU:s andra mål. I inledningen av den andra halvleken kvitterade NiceFutis. ÅU tilldömdes en straff efter 20 minuter och Adelina Engman var säker och gav ÅU ledningen igen. Med tio minuter kvar fastställde Dolinsky slutresultatet med sitt andra mål för dagen.
ÅU har nu 15 poäng och avancerade två placeringar i tabellen till tredje plats. Merilappi United och PK-35 toppar på 17 poäng, men då har PK-35 en match mindre spelad. Nästa match spelar ÅU på torsdag, även den på hemmaplan när Pallokissat kommer på besök.