Publicerad: lördag, 12 maj, 2012 - 15:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

ÅU tog viktig seger mot Honka

Fotboll: Åland United tog på lördagen en viktig seger i damernas liga när man besegrade Honka på bortaplan med 3-0. Efter att ha förlorat mot de båda övriga förväntade topplagen HJK och PK-35 var segern över Honka nödvändig för att Åland United inte skulle halka efter i medaljstriden redan från början. Frida Thilén satte ledningsmålet efter 10 minuter och Manya Makoski ökade på till 2-0 strax före pausvilan. I matchens 71:a minut fastställde Frida Thilén slutresultatet med sitt andra mål för dagen. Matilda Henriksson vaktade målet och höll på nytt nollan för United. Åland United ligger trea men har spelat en match mer än övriga topplag. Till serieledarna PK-35 skiljer det just nu fem poäng.