Publicerad: lördag, 14 juli, 2012 - 08:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

ÅU slog Honka med 5-0

Fotboll: Åland United besegrade Honka med 5-0 i lördagens hemmamatch i damernas liga inför 344 åskådare på WHA. United skapade mest i den första halvleken och Manya Makoski gav hemmalaget ledningen på straffspark i den 35:e minuten. Före halvtidsvilan ökade Hayley Lauder på till 2-0. I den andra halveleken gjorde Honka många byten och satte stundtals United under hård press. Det skulle dröja till matchens 83:e minut innan Pille Raadik definitivt avgjorde matchen genom att nicka in ett hörnmål till 3-0. I slutminuterna nickade Frida Thilén in 4-0 på en hörna och på stopptid satte Adelina Engman 5-0 för United som i och med segern knappade in ytterligare två poäng på serieledarna PK-35. Det skiljer nu bara två poäng mellan lagen.