Publicerad: tisdag, 22 juli, 2014 - 22:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:58

ÅU och IFK vann ÅM

Fotboll: Åland United och IFK Mariehamn är åländska mästare i fotboll, det avgjordes under tisdagskvällen. Åland United vann över IFK Mariehamn med 3-0 efter att Emilia Iskanius, Cynthia Uwak och Adelina Engman gjorde målen i början av den andra halvleken.
I herrfinalen besegrade IFK Mariehamn FC Åland med 3-2, men det var FC Åland som tog ledningen tidigt i matchen genom Rezgar Amani. Robin Sid kvitterade för IFK, men innan den första halvleken var slut gjorde Daniel Boman FC Ålands andra mål. En bit in i den andra halvleken kvitterade IFK än en gång och det var Tomas Mäkinen som nätade och med dryga fem minuter kvar blev Diego Assis segerskytt.
IFK hade målvakten Vladimir Sudar i målet. Sudar tillhör Umeå FC och har spelat där sedan 2008. Det kan bli aktuellt att Sudar ansluter till IFK eftersom Simon Nurme dras med skador.