Publicerad: söndag, 16 oktober, 2016 - 18:58Uppdaterad: söndag, 16 oktober, 2016 - 19:00
  • IFK ligger nu sist i serien efter ännu en förlust. Arkivfoto

Ännu en förlust för IFK-hockey

Ishockey: Det vill sig inte för IFK Mariehamn i årets division 3 som inkasserade lagets fjärde förlust under söndagens hemmamatch mot tabelljumbon Ormsta HC. IFK hade ledningen tre gånger om i matchen men föll till slut med 5-6 (2-1, 1-2, 2-3).

IFK Mariehamn fick en fin start på matchen och gick upp till 2-0-ledning efter bara en och en halv minut efter mål av Niklas Manselin och Jake Smith. Men gästerna vaknade till liv och hade utjämnat i upptakten av den andra perioden.

Emil Molanders mål halvvägs in i andra perioden satte på nytt IFK i förarsätet, men Ormsta hann kvittera föra pausvilan. I mitten av den tredje perioden förde Jake Smith upp IFK i ledningen med 4-3. Men två IFK-utvisningar skulle bli kostsamma då gästerna utnyttjade sina powerplay och satte både 4-4 och 4-5 i spel i numerärt överläge. Med dryga minuten kvar av matchen drog Ormsta ned ridån i Islandia och gjorde 4-6. Jake Smith hann visserligen reducera med bara sekunder kvar av matchen när IFK matchade sex utespelare, men närmare än så kom aldrig IFK som nu ligger sist i serien efter fyra förluster.