Publicerad: lördag, 16 augusti, 2014 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:58

Åland vann i fotbollen i B7

Fotboll: Ålands pojkar vann fotbollsturneringen i B7-spelen efter att dom besegrade Öland i finalen med 2-1. Efter den första halvleken var ställningen 0-0, tidigt i den andra dribblade Joel Mattsson förbi ett par Ölands-försvarare och satte 1-0 i bortre hörnet. Kort därefter gjorde Soroush Mahmoudi Ålands andra mål när han satte en frispark från cirka 20 meter. Med fem minuter kvar reducerade Öland och tryckte på för ett kvitteringsmål, men Åland höll undan.

I flickturneringen kom Åland på tredje plats efter att dom vann i den första matchen mot Gotland med 2-1 och sen förlorade mot Öland med 0-4. Gotland besegrade i sin tur Öland och det blev målskillnadsaffär om vem som tog sig till finalen där Gotland och Öland möttes och Gotland vann med 3-0.