Publicerad: lördag, 9 maj, 2015 - 18:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:50

Åland United vann galen match

Fotboll: Nio mål, två röda kort, två straffar varav en räddades. Det fick publiken på WHA se i dag när Åland United besegrade VIFK med 5-4.

Matchen inleddes i ett sävligt tempo men exploderade halvvägs in på den första halvleken. ÅU-mittbacken Holly Hein åkte på en frilägesutvisning. Noora Matikainen räddade straffen från VIFK:s Eva Susanna Dahlmars, men i efterdyningarna kunde Louise Björkskog böja in 1-0. Cynthia Uwak kvitterade omgående och i den 29:e matchminuten satte ÅU:s Katie Kelly 2-1 på straff efter att Hanna Lönnqvist rivits ned och VIFK-målvakten Karoliina Muurimäki klarat sig undan med en varning. I den 56:e matchminuten satte Uwak 3-1, men gästerna kom tillbaka genom två mål av Louise Björkskog. Cynthia Uwak gav ÅU ledningen på nytt när matchuret tickat upp mot 67:e minuter. Men nio minuter senare var det utjämnat på nytt när Tiina Takala stötte in en retur.

På stopptid visades VIFK-målvakten Karoliina Murimäki ut efter att dragit på sig sitt andra gula kort då hon brutalt kapade en framstörtande Hanna Lönnqvist på mittplan.

Cynthia Uwak avgjorde matchen i de sista sekunderna när hon via stolpen sköt 5-4 till ÅU.