Publicerad: söndag, 9 juni, 2013 - 17:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Åland United kryssade mot HJK

Fotboll: Åland United kryssade mot HJK i Helsingfors under söndagseftermiddagen. ÅU hamnade i underläge med 1-0 i den 26'e minuten då HJKs Stephanie Rose kontrade och nätade med vänsterfoten bakom en chanslös Ellen Ahlström. I slutet av första spelade ÅU upp sig och på tilläggstid nickade Tiina Saario i stolpen och Cynthia Uwak tog hand om returen och 1-1 var ett faktum. I andra halvleken trummade sedan ÅU på och redan i den 49'e minuten gjorde Jaana Lyytikäinen 2-1 efter ett solonummer. United fortsatte kontrollera matchen efter målet men en ny kontring blev lagets fall. I den 81'e minuten smällde Stephanie Rose till igen. Rose rundade Ahlström och från snäv vinkel rullade hon in 2-2 som blev slutresultatet trots ett flertal vassa chanser från HJK på stopptid. resultatet innebär att ÅU tappar serieledningen till PK 35 som idag vann över Nice Futis och som därmed har 31 poäng på 13 matcher. ÅU har 29 poäng på 11 matcher. ÅUs Sanna Svensson tycker att laget ska vara nöjda med dagens resultat: