• Matti Janlöv tävlar vanligtvis i H35-klassen men ställde upp i H21-klassen så att Åland skulle ha någon löpare där. Något motstånd fick han inte i klassen och han gick i mål på tiden 55,47 efter 7,5 kilometer. Foto: Malin Lundberg.
  • Ålands-Åbolandskampen präglas av en familjär stämning och deltagarna är i alla åldrar. Här är det lilla Lovisa Kvarnström som är på väg mot mål tätt följd av Agnes Lillie och Marika Kvarnström. Foto: Malin Lundberg.
  • Louise Alm tävlar sällan sedan hon flyttade till Sverige för studier, men hon tyckte det var roligt att delta i Ålands-Åbolandskampen. Foto: Malin Lundberg.
  • Marcus Söderström hade lagt banan. Extra svår blev den kanske på grund av regnet som föll natten före tävlingen, det gällde att inte halka. Foto: Malin Lundberg.
  • Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson tävlade i D20 respektive D14-klassen. Foto: Malin Lundberg.
Matti Janlöv var ensam tävlande i H21-klassen. Så här säger han om tävlingen:
Marcus Söderström hade lagt banan för Åland-Åbolandskampen:
Systrarna Ellen och Ellinor Mattsson slutade tvåa i sina respektive klasser D20 och D14. Först hör vi Ellen Mattsson:
Louise Alm tyckte nattens regn hade gjort banan svårare:
Publicerad: söndag, 10 september, 2017 - 12:59, uppdaterad: söndag, 10 september, 2017 - 14:02

Åland förlorade knappt i orienteringskamp

Orientering. Det blev jämnt mellan Åland och Åboland när den årliga Åland-Åbolandskampen hölls i skogen bakom Furuborg i Lumparland på söndagen. Åboland drog det längsta strået och vann tävlingen med poängen 19-17.

75 deltagare kom till start och av dem var 33 ålänningar. Senast man tävlade på åländsk mark vann Åland, men nu var det Åboland som hade ett guld att försvara från förra årets tävling.

- Det blev jämnt. Vi hade någon klass där vi inte hade någon deltagare och därmed blev vi utan poäng, kanske det hade sett annorlunda ut om vi hade haft deltagare i alla klasser, säger tävlingsledaren Markus Karlsson.

I damernas huvudklass D21 vann Åbolands Sofia Penger och i H21 blev det åländsk seger genom Matti Janlöv. Han var dock enda startande i den klassen.

Fler Sport

IFK inleder tävlingsåret

Fotboll: IFK Mariehamn inleder tävlingsåret på söndag kväll när laget spelar sin första match i den finska cupen.

Joel Karlström reser till Minsk

Fotboll: IFK Mariehamns Joel Karlström reser idag med det finska U17-landslaget på en turnering till Minsk i Vitryssland.

Dubbla hemmamatcher för IFK

Ishockey: IFK Mariehamn har två hemmamatcher på spelschemat den här helgen i Alltrean.

Så sänds vinter-OS i TV

De olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea är nu bara tre veckor bort. Men många åländska TV-tittare riskerar att gå miste om herrarnas ishockeyturnering.

Loimu vann i går

Volleyboll. Verneri Vetriös ligalag Raision Loimu vann onsdagens match mot nästjumbon Akaa-Volley med 3-2. Vetriö stod för åtta poäng varav ett serve-ess.

IFK inleder ligasäsongen i Rovaniemi

Peter Lundberg, huvudtränare för IFK (från Åland idag)
Fotboll: IFK Mariehamn inleder årets ligasäsong i Rovaniemi när laget möter RoPS den 8:e april och avslutar säsongen med hemmamatch mot KuPS den 27:e oktober.

Karring tillbaka i ÅU

Fotboll. Vänsterbacken Maryette Karring återvänder till Åland United. I går skrev hon under ett kontrakt som sträcker sig över 2018.

IFK-hockey vann mot Lidingö

Tränaren Kenneth Westerback ger sin syn på lördagens förlust och söndagens seger:
Ishockey. IFK Mariehamns hockeyherrar vann söndagens match när man mötte Lidingö Vikings HC.

Sundberg och Jakobsson vann hallmästerskap

Katarina Sundberg och Michael Jakobsson om tävlingen:
Bowling. IFK Mariehamns Katarina Sundberg och BK Käglans Michael Jakobsson vann Hallmästerskapen i Idrottsgården på söndagen.