• Ida Zetterström. Foto: Privat
Publicerad: söndag, 26 augusti, 2018 - 16:50

Zetterström satte nya pers

Ida Zetterström förbättrade sitt personliga rekord vid flera tillfällen under EM i dragracing som körts i Tierp i helgen.

Den bästa tiden och högsta farten kom i den andra elimineringsrundan då hon körde på 7,368 och kom upp i 324,52 km/h i Super Street Bike. I kvalet blev Zetterström nia och körde då på 7,42. Sen körde hon på 7,39 i den första elimineringsrundan och vann över Robert Häggblom, men i den andra rundan tog det stopp mot kvalettan Vesa Ruhanen, trots att Zetterström satte nytt personligt rekord.

Utöver har Zetterström har Jack Sundström kört i junior-dragster och tog sig till den andra elimineringsrundan och det gjorde även Bo Nylund i Stock-Super Stock-klassen.

Fler Sport

Biljetter till herrarnas cupfinal släpps på tisdag

Biljetterna till finalen i herrarnas Finska Cup släpps tisdagen den 28 maj

Marcela Sandvik bröt armen i VM

Marcela Sandvik bröt armen vid VM i bänkpress som pågår i Japan just nu. Det var i det andra lyftet på 122,5 kg som olyckan var framme.

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.