Publicerad: onsdag, 12 februari, 2020 - 10:42Uppdaterad: onsdag, 12 februari, 2020 - 12:28
  • IFK-publiken får se Yanga Baliso på WHA i sommar. Arkivfoto.

Yanga Baliso är klar för IFK

Fotboll. 22-åriga mittfältaren Yanga Baliso har skrivit på för IFK Mariehamn. Klubbdirektören Peter Mattsson säger att kontraktet sträcker sig över två år med option för ett år till.

Mattsson menar att IFK har bra koll på Baliso, dels för att han spelat i Pargas som leds av tidigare IFK-tränaren Stefan Strömborg, och dels för att han provspelat för Grönvitt.
- Vi tycker han har kvalitéer som gör att han kan tillföra vårt lag kompetens och samtidigt är han en målmedveten och intressant spelare, säger Mattsson.

Baliso kommer från Sydafrika där han skolats i bland annat Orlando Pirates. Han flyttade till Europa och Pargas inför hösten 2019.

IFK vill fortfarande ha in minst en anfallare till och man har bestämt sig för att inte gå vidare med testspelaren Felipe Queiros Dos Santos.
- Men om allt går som jag planerat gör vi klart med en eller två spelare till inom den här veckan, det är i så fall spelare som inte behöver testas. En anfallare och en försvarare, säger Peter Mattsson till Ålands Radio.