Publicerad: söndag, 14 november, 2021 - 18:34
  • Med ca 5 min kvar av matchen blev Oscar Wiklöf (nr 9) inbytt. Foto: Owe Sjöblom
  • Finland U20. Foto: Owe Sjöblom
  • Förbundskapten Peter Lundberg. Foto: Owe Sjöblom

Wiklöf slog avgörande passning för Finland

IFK Mariehamns Oscar Wiklöf fick göra landslagsdebut och han passade dessutom fram till segermålet när Finland vann över Sverige med 2-1.

Oscar Wiklöf blev blixtinkallad av förbundskapten Peter Lundberg till den andra landskampen för U20 som de spelade mot Sverige på WHA den här veckan. Finland fick flera sjukdomsfall i truppen och utöver Wiklöf fick några spelare sätta sig på färjan i morse för att ta sig till Mariehamn och dra på sig landslagsdressen.

Det var Finland som tog ledningen genom Jeremiah Streng och Sveriges Erik Ahlstrand kvitterade. Det hände i den första halvleken. Med cirka fem minuter kvar av ordinarie tid byttes Oscar Wiklöf in och på övertid kom han loss på vänsterkanten, slog ett inlägg som nickades in av Kai Meriluoto.

- Det känns fantastiskt att få komma in och dessutom slå passningen till segermålet, sade Oscar Wiklöf efter matchen.