Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 29 augusti, 2021 - 20:57Uppdaterad: söndag, 29 augusti, 2021 - 22:19
  • Jubel efter slutsignalen för IFK Mariehamn.
  • Fans som stannade kvar för att sjunga för IFK-spelarna och den nya tränaren. Foto: Johan Ågren.

Viktig vinst för IFK Mariehamn

Fotbollsherrarna i IFK Mariehamn vann med 1-0 hemma på WHA mot Ilves.

IFK Mariehamn kändes som ett helt nytt lag under den nya tränaren Daniel Norrmén när de välkomnade Ilves till WHA under söndagskvällen. Det var mer fart och fläkt och supportrarna på läktarna verkade uppskatta det också.

Men även om det var en större glädje på planen så lät ledningsmålet vänta på sig. Det dröjde till den 65:e matchminuten då IFK Mariehamns Niilo Mäenpää skickade in ett inlägg som Mohammed Abubakari var högst på och kunde knoppa in 1-0 på. Ilves försökte att trycka på mot slutet, men klarade inte av att forcera IFK-försvaret.

Detta innebär att IFK kan inkassera tre livsviktiga poäng i bottenstriden när man nu kliver upp på totalt 14 poäng. Sex poäng ifrån FC KTP på sistaplatsen och en poäng ifrån att nå upp till Haka ovanför kvalplatsen. Det är även värt att poängtera att AC Oulu har tre poäng mer än IFK, men även en match mer spelad.

Nästa söndag är det match igen hemma på WHA när IFK Mariehamn välkomnar serietvåan KuPS.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »