Publicerad: söndag, 23 oktober, 2022 - 18:41
  • Alexander Grundström stod för fyra assist i segermatchen.

Vann utan att övertyga

FBC Åland vann lördagens hemmamatch i division 3 men prestationen lämnade mer att önska.
- Det blev tre poäng idag men inte så mycket mer, summerar Alexander Grundström som stod för fyra assist i matchen.

Nykomlingarna i division 3, FBC Åland, hade inlett med en vinst, en oavgjord och en förlust när Fyris Nabla IBK kom till Vikingahallen.

Efter den första perioden stod det 2-2 och i början av den andra perioden gjorde Fyris Nabla 2-3 och FBC Åland fick jaga.
Mitt i perioden gjorde dock hemmalaget två mål inom loppet av 49 sekunder och var åter i ledning.

Slarvigt hemmaspel bjöd bortalaget tillbaka in i matchen när kvitteringen till 4-4 kom sent i den andra perioden. FBC Åland svarade direkt, bara 27 sekunder senare var hemmalaget i förarsätet igen.

Den tredje perioden inleddes med ett bortamål och det var kvitterat igen. Dryga sex minuter in i sista akten gjorde Markus Karlsson 6-5 och när sedan Robin Sjöblom och Daniel Gräsbeck gjorde varsitt mål på en minut orkade inte längre motståndarna.
Matchen slutade 8-5.
- Det var alldeles för slarvigt i dag och vi tar inte tag i matchen ordentligt, säger Alexander Grundström.

Målskyttar för FBC Åland var Daniel Gräsbeck (3), Marcus Karlsson (2), Anders Widesköld, Robin Sjöblom och Fredrik Engström.

FBC Åland ligger sexa i tabellen med sju inspelade poäng på fyra matcher. Nästa match spelas även den på hemmaplan när SK Vide kommer till Åland nästa helg.