• BK Smash föreslår att Bollhalla byggs ut norrut. Skiss: Mira Arkitektstudio Ab.
MGF:s Malin Pussinen och BK Smashs Ester Miiros-Hollsten om utrymmesbristen i Bollhalla:
Här kan ni lyssna på längre intervjuer med Malin Pussinen och Ester Miiros-Hollsten:
Publicerad: torsdag, 7 december, 2017 - 13:45, uppdaterad: fredag, 8 december, 2017 - 13:43

Utbyggnad av Bollhalla föreslås

Mariehamns gymnastikförening lyfter återigen frågan om utrymmesbristen i Bollhalla. I en anhållan till staden skriver föreningen att man vill överta de två badmintonbanor som i dag ligger precis intill gymnasternas område i hallen.

Huvudtränaren Malin Pussinen berättar att gymnastikföreningen vuxit sedan 2014 då man senast anhöll om mer utrymme i Bollahalla och fick avslag.
- Vi är nästan 600 medlemmar i dag och vi har 120 barn på väntelista som vi inte kan ta emot på grund av utrymmesbristen, säger Malin Pussinen.

Fler badmintonbanor

På måndag ska kultur och fritidsnämnden behandla gymnastikföreningens anhållan. Inför detta har man begärt ett utlåtande från badmintonklubben BK Smash och den ger två förslag: antingen att Bollhalla återgår till att vara en rackethall och att gymnastiken får utrymmen någon annanstans eller att Bollhalla byggs ut. Då föreslår man en tillbyggnad på norra sidan som mäter ungefär 20x65 meter och där skulle fyra badmintonbanor och en padelbana rymmas (det bruna området på bilden ovan, klicka på bilden för att se hela). Gymnastiken skulle då få större utrymme i den befintliga hallen (det gröna området).

- Vi behöver definitivt också mer utrymme för vår verksamhet, jag har de senaste veckorna fått neka människor som vill spela badminton och vi kan inte ta emot nya juniorer, säger ordföranden i BK Smash Ester Miiros-Hollsten.

Ritningarna på Bollhallas tillbyggnad har gjorts på initiativ av Mariehamn Lawn Tennisklubb. De är också tennisklubben som bekostat dem, sedan har man utformat ritningarna i samråd med BK Smash och MGF, enligt Ester Miiros-Hollsten.

Fler Sport

Tierp förlorade

Volleyboll. Edvard Nordlunds Tierp förlorade tisdagens Elitseriematch mot Sollentuna med 2-3.

ÅCK har chans på avancemang

Ålands curlingklubbs lag i den svenska serien har chans att avancera i divisionerna efter helgens matcher i Sverige.

Början fällde IFK

Tränaren Peter Lundberg
Dom första 25 minuterna fällde IFK Mariehamn i gruppfinalen mot FC Inter i finska cupen, då var ställningen 3-0 till Åbo-laget och matchen var förlorad.

IFK hockey vann mot Norrtälje

IFK Mariehamn ishockey studsade tillbaka efter lördagens stjärnsmäll mot Sudret, förlust 2-10, och kunde vinna över Norrtälje IK med 7-5 idag söndag på bortais.

ÅFF vann över Sirius

Fyramålsskytten Rezgar Amani
Ålands FF vann två matcher mot Sirius U19 i helgen när dom träningsspelade i Eckeröhallen.

Våsc förlorade mot Rasbo

Våsc förlorade lördagens hemmamatch i innebandyns division 2 för damer när gästerna Rasbo IK vann med 6-3 i Baltichallen.

IFK hockey föll med dunder och brak

IFK Mariehamn ishockey förlorade bortamatchen i Alltrean mot serieledande Sudret stort, hela 10-2 blev det till gotlänningarna.

Stopp i semin för Wiss

Hanna Wiss tog sig till semifinal på 60 meter i inomhus-FM i Helsingfors, men där tog det stopp.

MLK har chansen att stiga

Otto Byman
MLK gjorde vad som krävdes för att ha kvar chansen att avancera till division 2 när dom besegrade RaVS från Raumo med klara 4-0 i tennisens division 3.