• IFK Mariehamns match mot HJK i kväll sänds direkt i Ålands Radio. Arkivfoto.
Assisterande tränare Daniel Norrmén intervjuas av Lukas Jacobson
Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 11:49, uppdaterad: tisdag, 12 juni, 2018 - 12:03

Tufft motstånd för IFK i kväll

IFK Mariehamn möter de regerande mästarna HJK på bortaplan ikväll. HJK leder tipsligan överlägset med 31 poäng, tio poäng mer än tvåan KuPS. IFK ligger på åttonde plats i ligan och har 12 poäng.

 Det har varit ett tio dagars speluppehåll för IFK Mariehamn som nu ser fram emot matchen i Helsingfors.

- Det är alltid kul med match, alltid kul med HJK. Men givetvis kommer det bli väldigt tufft. Det krävs en superprestation om vi ska få med oss nånting från den här matchen så det är en jättestor utmaning, säger IFK Mariehamns assisterande tränare Daniel Norrmén.

HJK har bara förlorat två matcher i år och har vunnit sex raka matcher i Tipsligan inför denna drabbning medan Mariehamn inte vunnit en enda match på nästan en månad.

Matchen börjar 18:30 och kommer sändas direkt i Ålands Radio.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.