• IFK Mariehamns match mot HJK i kväll sänds direkt i Ålands Radio. Arkivfoto.
Assisterande tränare Daniel Norrmén intervjuas av Lukas Jacobson
Publicerad: tisdag, 12 juni, 2018 - 11:49, uppdaterad: tisdag, 12 juni, 2018 - 12:03

Tufft motstånd för IFK i kväll

IFK Mariehamn möter de regerande mästarna HJK på bortaplan ikväll. HJK leder tipsligan överlägset med 31 poäng, tio poäng mer än tvåan KuPS. IFK ligger på åttonde plats i ligan och har 12 poäng.

 Det har varit ett tio dagars speluppehåll för IFK Mariehamn som nu ser fram emot matchen i Helsingfors.

- Det är alltid kul med match, alltid kul med HJK. Men givetvis kommer det bli väldigt tufft. Det krävs en superprestation om vi ska få med oss nånting från den här matchen så det är en jättestor utmaning, säger IFK Mariehamns assisterande tränare Daniel Norrmén.

HJK har bara förlorat två matcher i år och har vunnit sex raka matcher i Tipsligan inför denna drabbning medan Mariehamn inte vunnit en enda match på nästan en månad.

Matchen börjar 18:30 och kommer sändas direkt i Ålands Radio.

Fler Sport

Ny ÅM-titel för Victor Erikslund

Skytte: Under torsdagsvkällen tog Victor Erikslund ÅM-guld i snabbpistol. Jan Malmberg sköt kvällens bästa resultat och tog titeln i A50

Janlöv vinnare av ÅM

Orientering: Matti Janlöv, IFK var överlägsen segrare i H21-klassen när ÅM i långdistans avgjordes under torsdagskvällen.

MLK:s herrar blev tvåa i div 2

Klubbchef Peter Forsström
MLK:s herrar avslutade utesäsongens seriespel i tennisens division 2 med att besegra GT 3 med 3-1 i matcher på tisdagskvällen på grusbanorna vid Bollhalla.

Fagerström tog fem EM-medaljer

Rune Fagerström i Åland idag-studion
Rune Fagerström tog hela fem medaljer när EM i bänkskytte hölls i Lochteå i Österbotten under förra veckan med avslutning i lördags.

Friidrottsguld i junior-FM

Anni Nylund berättar för Owe Sjöblom om FM-guldet
Friidrott. Under helgen hölls junior-FM för 16-17-åringar i Esbo. Där tävlade Anni Nylund (D16) och Adina Renlund (D17). Nylund tog guld på 400 meter med tiden 58,96. Renlund löpte 100 meter på 13,19, vilket inte räckte till final.

IFK föll mot RoPS

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade helgens bortamarch i Rovaniemi mot tabelltvåan RoPS med 0-1. Det är IFK:s fjortonde förlust den här säsongen.

ÅU tappade serieledningen

Åland United förlorade helgens bortamatch mot seriefemman Jyväskylän Pallokerho i Vaajakoski och tappade därmed sin ställning som tabelletta. Ställningen blev 4-0 till hemmalaget.

Adelina Engman om proffslivet i London

Adelina Engman intervjuas av Yle-sportens Antti Koivukangas.
Fotboll: Den åländska fotbollsspelaren Adelina Engman har haft några omtumlande veckor med flytten från Kopparbergs Göteborg FC till Chelsea LFC i London.

FM-guld till Lucas Forsström

Tennis. Mariehamn Lawn-Tennis Klubbs Lucas Forsström vann guld under utomhus-FM för 16-åringar i Lahtis i helgen.