Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 16 december, 2018 - 18:49

Sundberg spelade sitt livs bowling

Bowling. Katarina Sundberg bowlade bättre än hon någonsin gjort under helgens deltävling på Västmanlandtouren.

Det var på lördagen som Sundberg, som redan spelat ett kval den 8 december, valde att ta om kvalet en gång till. Och då gjorde hon resultatet 2021 på 8 serier.

- Det var mitt livs bästa bowling. Jag slog sju personliga rekord och jag satte åländska rekord och distriktsrekord på tre, fyra och fem serier i Stockholms bowlingförbund, säger hon.

I de fem första serierna tog Sundberg 243, 264, 278, 266 och 225 poäng. Sedan blev det lite lägre poäng i de avslutade tre serierna, 168, 169 och 216.

Nästan hela vägen

Efter urladdningen på lördagen blev söndagens resultat lite sämre, men Sundberg var ändå på vippen att ta sig ända till det sista finalsteget.

- Först var vi 32 som gick till final av ungefär 260 startande. Sedan gick de 16 bästa vidare och där var jag med. Sedan skulle de åtta bästa gå vidare till sista finalsteget men då blev jag nia, sju käglor ifrån. Jag är nöjd, men fasiken, jag var bara en spärr ifrån, säger Sundberg.

Tufft motstånd

Det här är första gången Sundberg deltar i Västmanlandtouren. Tidigare har hon spelat Stockholmsmästerskapen i två år, och jämfört med den tycker hon motståndet är tuffare nu. Nästa deltävling spelas i Fagersta på jullovet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »