• Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 20:59, uppdaterad: lördag, 12 januari, 2019 - 21:44

Storförlust för IFK mot Gnesta

Ishockey: IFK Mariehamns hockeyherrar rasade ihop i lördagens bortamöte mot Gnesta IK som vann med 12-4. 

Serieledarna Gnesta var obesegrade i Alltrean inför mötet med IFK, men hade efter några inledande storsegrar gnetat sig till två uddamålssegrar, varav den senaste i förlängning, mot Södertälje Pojkarnas AIF. 

Men i lördagens hemmamöte mot IFK Mariehamn blev det åka av. IFK:s Nicklas Herou reducerade till 3-1, som blev 4-1 innan den första periodpausen. 

I mitten av den andra akten gick Gnesta från 4-1 till 8-1 inom loppet av en minut och 20 sekunder. Matchen var förlorad för IFK. 

Alex Larsson ersatte Mikko Hyvärinen i IFK-kassen i den tredje perioden som slutade 4-3 till Gnesta. Två fullträffar från Andreas Karlsson och en från Peter Skogström putsade endast till siffrorna en aning. 
 

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.