Publicerad: lördag, 13 augusti, 2022 - 19:17
  • Åland United tog en säker seger i lördagens match. Arkivbild.

Stabil seger för ÅU

Åland United slog Ilves på hemmaplan i lördags med 4-0 (3-0).
- Första halvlek var bra men andra halvlek var mindre bra, säger mittbacken Anna Westerlund.

Matchen hann knappt börja innan Olivia Ulenius passade bollen till Jaqueline Hand som gjorde 1-0 till hemmalaget.

Monica Hagström utökade ledningen på straff i den 23:e minuten och fem minuter senare gjorde Sanni Ojanen 3-0 i samband med en hörna.

Sent i halvleken blev Åland United tvingade att byta ut Kit Loferski med en befarad hjärnskakning.

Tidigt i den andra halvleken gjorde Margarida Sousa 4-0 och matchen var definitivt avgjord.

Ilves kom in i matchen bättre i den andra halvleken och frestade med några skott men Åland United kunde hålla nollan matchen igenom.

Det danska nyförvärvet Rebecka Frost Frederiksen hoppade in i den 56:e minuten och fick sina första minuter i ÅU-tröjan.

ÅU ligger kvar på fjärde plats i tabellen men har nu bara tre poäng upp till PK-35 Vanda som förlorade med hela 7-0 mot serieledarna KuPS.
Åland United möter PK-35 Vanda på bortaplan nästa helg.