Publicerad: söndag, 16 april, 2023 - 20:22Uppdaterad: söndag, 16 april, 2023 - 20:52
  • IFK försöker göra mål på en hörna i första halvlek.
  • IFK-spelarna firar efter Timi Lahtis 1-0-mål.
  • Mikko Sumusalo assisterade till 2-1-målet.

Slarvigt IFK förlorade mot FC Lahti - "Sättet vi förlorar på är för dåligt"

IFK Mariehamn hade ledningen både en och två gånger i söndagens hemmamatch i fotbollsligan mot FC Lahti men gästerna kunde vända matchen och vinna med 3-2.
- Det är en match som vi absolut borde vinna. Vi gör viktiga saker fel och det gör att vi tappar poäng. Sättet vi förlorar på är för dåligt, säger en besviken Robin Sid.

FC Lahti började matchen bäst men det tog inte länge innan IFK Mariehamn åt sig in i matchen och 1-0 kom i den 19:e minuten. Ett vänsterinlägg från Jamie Hopcutt hittade Ariel “Tuco” Ngueukam vars avslut räddades av Lahtis målvakt Marin Ljubic men Timi Lahti kunde knäa in ledningsmålet.

IFK Mariehamn var det bättre laget i den första halvleken och gick till pausvila med en kontrollerad ledning.

Men bara fem minuter in i andra halvlek kom en något ologisk kvittering. Ett högerinlägg från Julius Tauriainen, där IFK-målvakten Elmo Henriksson borde ha kommit ut, hittade fram till Tommi Jäntti som från nära håll kunde kvittera.

Samuel Anini Jr kunde dock, med sitt första ligamål i IFK-tröjan, åter ge IFK ledningen när han i den 56:e minuten snyggt vek in från vänster och pricksköt in 2-1.

IFK såg ut att ha kontroll på matchen men på bara fyra minuter vände gästerna. I den 77:e minuten fick Altin Zeqiri, alldeles för enkelt, ta sig in i offensivt straffområde och göra 2-2.
Kort därefter nickade Juho Pirttijoki in en hörna och FC Lahti hade vänt matchen och kunde plocka hem tre poäng.
- Det känns som att vi har kontroll på matchen men sedan är det i stunder som vi inte har tanken med oss och det straffar oss i dag, säger Robin Sid.

Nästa match för IFK spelas på lördag då KTP väntar på bortaplan.