Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 7 juli, 2019 - 20:30Uppdaterad: söndag, 7 juli, 2019 - 20:30
  • Foto: Owe Sjöblom
  • Oskar Welin var snubblande nära ett silver. Foto: Owe Sjöblom

Silver och brons i bowling

Katarina Sundberg kom tvåa i damernas singeltävling och tog alltså öspelssilver. Hon slog 963 poäng på fem serier.

Men det började illa, första klotet for i rännan och den första serien var tuff överhuvudtaget. Sen spelade Sundberg upp sig och var i ledningen ett tag, men det kom ytterligare en liten dipp och Sundberg tappade ledningen.

Gotländskan Sara Pettersson vann med 1.008 poäng, Sundberg fick alltså 963 poäng och trean Camilla Ohlsson, Gotland, fick 919 poäng.

- Det var nervöst i början, men jag höll ihop det och fick en medalj och det är jag jättenöjd med, sade Katarina Sundberg.

I herrsingel blev det en bronsmedalj för Oskar Welin med 1.126 poäng. Welin spelade på förmiddagen i den första gruppen och fick vänta till 18.30-tiden på kvällen när den andra gruppen var klar. Då stod det klart att Lamar Richardson fick en kägla mer än Welin och knep silvret, guldet gick till gotlänningen Robert Gustafsson med 1.203 poäng.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »