Publicerad: lördag, 27 januari, 2024 - 17:20Uppdaterad: lördag, 27 januari, 2024 - 17:56

Sent mål gav IFK tre poäng

Hockeydamerna i IFK Mariehamn vann med 6-5 (1-1, 1-1, 3-4) över Sollentuna HC under lördagens match i damtvåan östra, där IFK Mariehamns Izla Småroos blev matchhjälte efter hennes segermål med sju sekunder kvar av matchen.

Båda lagen höll jämna steg med varandra i målproduktionen genom hela matchen, där de turades om att ta ledningen och kvittera.

2-2 stod det efter två perioder där Lina Werner och Izla Småroos gjort båda IFKs mål. Det blev i sista perioden en ordentlig målkavalkad med hela sju gjorda mål. Halo O'reilly, Amanda Qvarfordt och Småroos hade gjort målen och kvitterat för IFK när var tre minuter kvar av sista perioden.

Småroos fullbordade sitt hattrick när hon fastställde slutresultatet till 6-5 efter en dragning och säkrade därmed tre poäng till IFK Mariehamn när det var sju sekunder kvar av matchen.

IFK Mariehamn har efter fyra spelade matcher sex poäng och ligger på en fjärde plats i serien. På lördag är nästa match för laget som då välkomnar tabellfemman SK Iron Hockey till Islandia.