Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 5 mars, 2023 - 17:19

Seger i seriefinalen - ”Äntligen en utmaning”

Volleyboll: Jomala IK:s damer tog ett stort steg mot seriesegern efter att man slog tabelltvåan Vallentuna B med 3-0 i set i söndags. En match som var jämnare än vad setsiffrorna visar.
- Det var jätteroligt att spela en sådan här match och superkul att vinna när det är tajt, säger Anna Lindqvist.

Jomala IK hade chansen att i princip avgöra kampen om förstaplatsen i divison 2 i söndagens toppmöte med Vallentuna B i Vikingagården.

Det bjöds på välspelad volleyboll mellan två lag som klart gått ifrån resten av tabellen. JIK hade inför matchen inte förlorat en enda match hittills i år medan Vallentuna B endast hade en förlust mot just JIK.

Efter att ha legat i underläge i både första och andra set kunde dock hemmalaget vända och vinna de två första seten med 25-22 och 25-19.
- Det brukar ta en stund för oss att komma igång men ingen fick panik över att vi låg under i början utan visste att vi skulle hitta vår nivå, säger Anna Lindqvist.

Tredje set gick även till JIK. Laget ryckte åt sig några poängs ledning som de höll setet ut, siffrorna skrevs till 25-18. Vinsten var den 16:e raka för JIK.
- Det blir aldrig tråkigt att förlora men tråkigt att spela dåliga matcher, det märks på vår egen nivå. Men i dag fick vi äntligen en utmaning, säger Anna Lindqvist.

JIK ligger elva poäng före Vallentuna B och behöver en poäng till på de två sista matcherna för att säkra seriesegern. Sedan väntar ett kval.
- Vi vill kvala och vi vill stiga men sedan måste vi se till att det finns spelare till division 1 också, säger Anna Lindqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »