Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 30 april, 2022 - 19:54Uppdaterad: lördag, 30 april, 2022 - 20:34
  • I samband med sitt tredje mål för matchen skadade sig Kit Loferski och fick utgå.

Promenadseger för ÅU

Ett Kit Loferski-hat trick säkrade Åland Uniteds seger mot ONS på lördagskvällen. Matchen slutade 4-0 (3-0).
- Det var en okej dag på jobbet. Vi spelar inte vår bästa fotboll och kunde gjort fler mål, men vi vinner matchen, säger assisterande tränaren Per Löfqvist.

Åland United-anfallaren Kit Loferski var inblandad i det mesta offensivt i den första halvleken i matchen mellan Åland United och ONS från Uleåborg.

Det tog bara 44 sekunder innan amerikanskan hade fixat en straff som hon själv rullade i mål. 2-0 gjorde hon i 21:a minuten och i den 39:e minuten fullbordade Kit Loferski sitt hat trick.
I samband med 3-0-målet fick anfallaren en rejäl smäll och hon tvingades utgå direkt efter målet.
- Vi har pratat mycket om att gå på returer och det var det jag gjorde men fick en rejäl smäll över benet så jag klev av. Det var mest av säkerhetsskäl som jag gjorde det, säger Kit Loferski.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Aada Törrönen en djupledsboll att springa på, fri med målvakten rullade hon in 4-0.
Åland United skapade en del chanser i andra halvlek men utan ytterligare utdelning och defensivt skötte laget sig genom 90 minuter och ONS var aldrig riktigt nära att göra mål.
- Vi kanske var lite för ivriga i andra halvlek och försökte slå avgörande bollar lite för tidigt. 4-0 är 4-0, men vi vet att vi kan bättre, säger Per Löfqvist.

Matchen slutade 4-0 och Åland United ligger kvar på femte plats i ligan och har samlat ihop sju poäng på fem omgångar. KuPS leder serien på 15 poäng, samma poäng som PK-35 Vanda. Trea i tabellen är HJK med 13 poäng.

Nästa match för Åland Uniteds del är på hemmaplan mot PK-35 Helsingfors lördagen den 7 maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »