Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 april, 2023 - 19:53Uppdaterad: onsdag, 5 april, 2023 - 20:32
  • Nyförvärvet Ariel "Tuco" Ngueukam gick in direkt från start och gjorde mål.
  • Albin Granlund var aktiv på sin högerkant.

En poäng i premiären för IFK - drömstart för "Tuco"

IFK Mariehamn och Ilves delade på poängen i årets seriepremiär av Tipsligan. Matchen slutade 1-1 (1-0) efter att nyförvärvet Ariel “Tuco” Ngueukam fick en drömdebut med mål i sin första match i IFK-tröjan.
- Ett rättvist resultat i slutändan, säger assisterande tränaren Jimmy Wargh.

Det blev en intensiv matchöppning med mängder av närkamper, och frisparkar, i premiäromgången av Tipsligan mellan IFK och Ilves. 
 
Hemmalaget kunde tagit ledningen tidigt i matchen när ett högerinlägg från Albin Granlund hittade nyförvärvet Ariel “Tuco” Ngueukums panna men Ilves-målvakten Otso Virtanen gjorde en fin räddning. 
 
Men anfallaren skulle få sin revansch och leverera en drömdebut. Ett nytt Albin Granlund-inlägg, den här gången längs marken, nådde Ngueukam i den 36:e minuten och med en chip överlistade han Virtanen. 1-0 till IFK, som kunde varit 2-0 till hemmalaget efter ett skott från Mikko Sumusalo som tog i ribban.
- "Tuco" gör det bra trots att han bara har ett fåtal träningar med laget. Han skulle inte ha startat om  varit frisk men nu behövde vi en stor och stark anfallare, säger Jimmy Wargh. 
 
Kvitteringen kom dryga tio minuter in i andra halvlek efter att Petteri Pennanen fick chansen från straffpunkten efter att han gjorts ner av Aly Ndom. Pennanen rullade säkert in 1-1. 
 
Efter 60 minuter kunde det blivit mål åt bägge håll. Först sköt Jamie Hopcutt i straffområdet men Otso Virtanen räddade närskottet, blixtsnabb kontring från Ilves och i andra änden av planen fick Santeri Haarala friläge men Elmo Henriksson täckte skottet med hjälp av Mikko Sumusalo till en hörna. 
 
Sista halvtimmen var jämn med ett större bollinnehav för bortalaget men inget av lagen skapade några riktigt heta chanser. Ilves var närmast men Petteri Pennanens nick från nära håll gick rakt på Elmo Henriksson.  

Inga fler mål föll och lagen delade på poängen i premiären. Nästa omgång väntar FC Lahti på hemmaplan för IFK.
- En helt okej insats av oss, sett till spelet och målchanserna var det rättvist med 1-1. Vi gjorde lite för enkla misstag i grundspelet så det har vi att jobba på till nästa match, säger ytterbacken Albin Granlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »