Publicerad: lördag, 26 maj, 2018 - 17:25

Orienterings-FM i Kouvola

Orientering: Under lördagen den 26 maj avgjordes finska mästerskapen i orientering, medeldistans, i östra Finland i Kouvola med två åländska deltagare.

Göran Johansson sprang i klassen H60 men lyckades inte ta sig in bland de 25 bästa som krävdes för A-final. En miss på tre minuter på andra kontrollen kostade honom platsen till A-final. I B-finalen gick det bättre där han tog en andra plats 40 sekunder efter vinnaren.

Tor-Olof Blomster sprang i klassen H65 och även han missade A-finalen efter flera missar i kvalet. I B-finalen gick det bättre och det blev en 14:e plats.

Resultat:
Kval, lördag förmiddag
H60K2 2,5 km (48 startande, till A-final 25 bästa)
1) Jouko Karamo, Helsingin Suunnistajat 19.49, 25) Pekka Pulkkinen, Juotsenon Kullervo 26:45, 28) Göran Johansson IF Åland 27.43.
H65K2 2,3 km (52 startande, till A-final 25 bästa)
1) Pekka Muukkonen Keravan Urheilijat 17.38, 25) Timo Hyytiäinen, Juvan Urheilijat 24:55, 47) Tor-Olof Blomster IF Åland 40.59.