Publicerad: lördag, 3 februari, 2018 - 18:27Uppdaterad: söndag, 4 februari, 2018 - 20:15
  • Åland United och elitettanlaget Uppsala spelade 2-2 i lördagens träningsmatch. Foto: Malin Lundberg.
  • Isabella Mattsson gjorde ett av ÅU:s två mål. Foto: Malin Lundberg.
  • Maryette Karring var tillbaka i ÅU efter fyra års paus. Foto: Malin Lundberg.
  • Emelie Johansson lämnade Elitettan och AIK för utvecklingsmöjligheterna i ÅU. Foto: Malin Lundberg.
  • Rosa Maria Herreros Ossorio. Foto: Malin Lundberg.
  • Signy Aarna. Foto: Malin Lundberg.

Oavgjort för ÅU i första testet

Fotboll. Åland United spelade oavgjort 2-2 mot IK Uppsala fotboll i säsongens första träningsmatch i Eckeröhallen på lördagen.

- Jag är normalnöjd. Målen vi släppte in berodde på individuella misstag och jag hade varit mer orolig om totalbilden sett dålig ut och det gjorde den inte, säger tränaren Samuel Fagerholm.

Uppsala gjorde matchens första mål i den nionde minuten. Man fick en hörna och ett missförstånd mellan ÅU:s målvakt och försvar ledde till att Ariam Berhane-Gebreyohannes helt ostörd i bortre delen av straffområdet kunde nicka in 1-0 till gästerna. I den andra halvlekens 66:e minut kom kvitteringen. Ett inlägg från högerkanten ledde till flipperspel i Uppsalas straffområde och ÅU:s Isabella Mattsson fick två chanser på sig, först motade en försvarare bort hennes avslut precis på mållinjen, men inte bättre än att Mattsson igen fick bollen och den gången placerade hon den säkert i mål.
I den 74:e minuten tog Uppsala återigen ledningen efter en dålig ÅU-passning som gästerna fick tag på och gjorde mål. Slutresultatet fastställde ÅU:s Sydney Blomqvist då hon slog ett misslyckat inlägg från högerkanten som istället blev till ett vackert distansskott som letade sig in vid bortre stolpen.