Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 23 augusti, 2020 - 21:30Uppdaterad: fredag, 22 januari, 2021 - 06:22
  • Ida Zetterström hade en riktig drömhelg med flera rekord. Foto: privat
  • Foto: Owe Sjöblom

Nytt personbästa av Ida Zetterström

Motorsport: Ida Zetterström tävlandes för Alandia Motorsport satte nytt personbästa två gånger om under lördagens dragracingtävling i Kauhava.

Den nya rekordtiden lyder 6.885 sekunder och är den andra snabbaste tiden någonsin i Europa i klassen och satte även Nordiskt rekord i Super Street Bike. 

Det här var den andra deltävlingen i de finländska mästerskapen. Totalt under helgens tre dagar i Kauhava lyckades hon med konststycket att köra sex repor under sju sekunder.

Redan i det första kvalförsöket så slog Zetterström till med nytt personbästa med 6.898 sekunder, en tid som hon putsade i det tredje kvalförsöket. 

Under söndagens elimniering vann hon finalen och slog även till med två nya sexor och ett nytt hastighetsrekord med toppnoteringen 346,9 km/h.

Ida Zetterström ska ännu en gång tillbaka och tävla i Kauhava i höst, när den tredje och sista deltävlingen av de finländska mästerskapen hålls. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »