Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 mars, 2023 - 10:41Uppdaterad: fredag, 3 mars, 2023 - 13:25
  • Bilden är från en hopptävling hösten 2022.
  • Pia Eriksson, verksamhetsledare för Ålands hästsportförening och Ålandstravet. Arkivbild.

Nu ska ridsporten utvecklas

Uppfattningen hos de aktiva inom ridsporten är att nivån har stått och stampat på ett och samma ställe under de senaste årtionden. Nu ska det tas till åtgärder för att få igång en utveckling.

På onsdagen hölls ett möte där knappt 40 personer engagerade inom ridsporten på något sätt deltog för att diskutera vad som kan föra sporten framåt.

- Det kom fram flera bra tankar och idéer som vi ska förverkliga redan nu under våren, säger Pia Eriksson, verksamhetsledare i Ålands hästsportförening och för Ålandstravet.

Bland annat ska det skapas en pool för frivilliga funktionärer som kan ställa upp vid tävlingar och unga ryttare ska få möjlighet att kunna ta ett så kallat grönt kort, som är ett teoretiskt test som visar på att man är kan vilka regler som gäller.
Redan innan sommaren ska ett eller ett par möten hållas där ideérna från mötet ska följas upp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »