Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 april, 2018 - 09:45Uppdaterad: fredag, 27 april, 2018 - 09:48
  • Den här bilden är från en tidigare pistoltävling på Bredmo. Arkivfoto.

Mörn vann välbesökt sportpistoltävling

Skytte. Tomas Mörn vann i går den tredje deltävlingen i pistolcupen. Grenen var sportpistol och 17 skyttar kom till start vilket var tangerat deltagarrekord i en cuptävling i Bredmo.

I en sportpistoltävling skjuter man 60 skott där de 30 första skjuts i grupper om fem med en tid på fem minuter per grupp. De 30 sista skotten skjuts också i grupper om fem men där visas tavlan i tre sekunder varpå den är borta i sju sekunder och man skjuter ett skott per visning. Max poäng i tävlingen är 600.

Tomas Mörn startade enligt rapporten på Ålands sportskytteförenings hemsida bra i precisionsdelen och han ökade sedan på i snabbmomentet och vann på 558 poäng. Fredrik Blomqvist blev tvåa med en poäng mindre i både precisionsdelen och snabbmomentet. Harry Pettersson blev trea på 544 poäng.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »