• Det blev en del medaljer för ÅSSF senaste helg. Bland annat Rune Karlsson kammade hem fyra guld och ett brons i A75-klassen i de individuella tävlingarna.
Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 06:18

Många medaljer från SFS-mästerskapen i pistol och gevär

Skytte. Det blev en del medaljer som Ålands Sportskytteförening, ÅSSF, fick med sig från SFS-mästerskapen i Vasa senaste helg.

I de individuella tävlingarna fick Rune Karlsson fyra guld och ett brons i A75-klassen. I klassen A70 fick Petter Eskills ett guld, tre silver och ett brons och Ralf Lindholm fick ett silver och ett brons. Jan Malmberg tog ett guld och Jörgen Carlsson fyra silver och ett brons i klassen H50.

Det blev också några lagmedaljer i klassen H50. Guld i olympiapistol med 1 365 poäng fick laget bestående av Malmberg, Carlsson och Eskills. Guld blev det också för Eskills, Karlsson och Lindholm i fripistol med 1 191 poäng. Trion Carlsson, Eskills ch Karlsson tog lagsilver i grovpistol och sportpistol med 1 505 poäng samt standardpistol med 1 412 poäng.

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.