Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 21 juli, 2019 - 19:33Uppdaterad: söndag, 21 juli, 2019 - 19:51
  • Oskari Forsman stod för en fin insats. Arkivfoto.

Mållöst mellan KuPS och IFK Mariehamn i Kuopio

IFK Mariehamn fick med sig en poäng efter bortamötet med KuPS under söndagen som slutade 0-0.

IFK Mariehamn med två raka vinster i bagaget började matchen bra och kom till ett par målchanser, farligast var Hampus Lönns avslut från distans strax innan halvtid som hemmalagets målvakt Miika Toyras lyckades styra ut till en hörna.

Den andra halvleken var det KuPS som till största delen ägde spelet. Oskari Forsman stod för en superräddning på en nick från nära håll i den 57:e matchminuten. Hemmalaget pressade grönvitt under den sista kvarten och skapade många chanser genom fasta situationer. I den tredje tilläggsminuten höll IFK-försvaret på att ställa till det, Rick Ketting visade att Oskari Forsman skulle komma och plocka bollen men istället hann KuPS-anfallaren dit först men lyckades inte få kontroll på bollen samtidigt som han fick en knuff bakifrån av Ketting, hemmalaget och läktaren ropade på straff men domare Mattias Gestranius valde att fria situationen.

IFK ligger fortsättningsvis på en sjundeplats i ligan på 22 poäng efter 15 spelade matcher. På söndag väntar nästa match för grönvitt då HIFK kommer på besök till Wiklöf Holding Arena.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »